Yamazakura je miješani viski iz Japana, stvoren kombinacijom četiri sladna i žitna viskija. Ime crpi iz dvaju japanskih simbola, “Yama”, što znači planina, i “Sakura”, što se odnosi na trešnje, simbol “prolazne ljepote”. Potječe iz destilerije Asaka koja postoji od 1946. godine.
Ovaj jednokratni sladni viski izrađen je od ječmenog slada, zatim destiliran dva puta u tradicionalnom destilacijskom kazanu (Pot Still), ističući karakteristične okuse i osobine destilerije Asaka. Nakon destilacije, viski je odležavao 3 godine u bačvama od burbona, dodajući složenost i dubinu njegovom okusu.
Yamazakura whiskey ima žutu boju koja teži prema jantarnoj, s zlatnim refleksijama. Nudi nježne note citrusa i vanilije u nosu. Okus je elegantan i postojan, s naznakama kokosa, tostiranog kruha i nekoliko tragova lica. To je viski izvrsne izrade, koji se preporučuje za ispijanje čistog.