Jameson

Povijest Jameson viskija seže u 1780. godinu kada je John Jameson pokrenuo tvornicu viskija sa sjedištem u Dublinu. Proizvodnja se tijekom godina selila po Irskoj, a danas se nalazi u Middletonu.
Proizvodnja započinje kristalno čistom vodom i zlatnim ječmom, a zatim slijedi 6 glavnih faza prerade viskija Jameson: slađenje (21 dan), mljevenje (1 dan), gnječenje (2 dana), fermentacija (3 dana), destilacija (7 dana) te dozrijevanje koje traje godinama.
Jameson je irski premium viski s iznimno nježnim okusom, što je rezultat trostruke destilacije u bakrenim kotlovima. Sadrži note vanilije, začina i oraščića, a do izražaja dolazi i zamjetna aroma drvena koja je rezultat dozrijevanja u hrastovim bačvama
Jameson je jedan od najbrže rastućih premium viskija u svijetu. Idealan je za posluživanje kao klasični viski s ledom, u koktelima ili kratkim pićima.

Pretraži trgovinu

Jeste li punoljetni?

Klikom na donji gumb "Imam više od 18 godina" potvrđujete da imate više od 18 godina.

Nije dozvoljena prodaja alkoholnih pića osobama mlađim od 18 godina.

Kušajte i uživajte odgovorno!