Povijest Jameson viskija seže u 1780. godinu kada je John Jameson pokrenuo tvornicu viskija sa sjedištem u Dublinu. Proizvodnja se tijekom godina selila po Irskoj, a danas se nalazi u Middletonu.
Proizvodnja započinje kristalno čistom vodom i zlatnim ječmom, a zatim slijedi 6 glavnih faza prerade viskija Jameson: slađenje (21 dan), mljevenje (1 dan), gnječenje (2 dana), fermentacija (3 dana), destilacija (7 dana) te dozrijevanje koje traje godinama.
Jameson je irski premium viski s iznimno nježnim okusom, što je rezultat trostruke destilacije u bakrenim kotlovima. Sadrži note vanilije, začina i oraščića, a do izražaja dolazi i zamjetna aroma drvena koja je rezultat dozrijevanja u hrastovim bačvama
Jameson je jedan od najbrže rastućih premium viskija u svijetu. Idealan je za posluživanje kao klasični viski s ledom, u koktelima ili kratkim pićima.