Nikka Whisky je japanski proizvođač viskija, koji je osnovao Masataka Taketsuru 1934. godine. Taketsuru je učio o proizvodnji viskija u Škotskoj, a zatim se vratio u Japan kako bi tamo započeo proizvodnju viskija.
Nikka proizvodi različite vrste viskija, uključujući:
• Nikka From The Barrel je najpoznatiji Nikka viski, koji je poznat po svom bogatom i složenom okusu, s notama začina, voća i hrasta.
• Nikka Yoichi se proizvodi u Yoichi destileriji, na sjeveru Japana. To je punokrvni i dimni viski, koji ima okus koji podsjeća na škotski viski.
• Nikka Miyagikyo se proizvodi u Miyagikyo destileriji, koja se nalazi na jugu Japana. To je glatki i voćni viski, koji ima okus koji podsjeća na irski viski.
• Nikka Coffey Grain se proizvodi u Coffey destileriji, koja je jedna od rijetkih destilerija na svijetu koja koristi Coffey stillove. To je glatki i sladak viski, koji ima okus koji podsjeća na burbon.
Nikka također proizvodi nekoliko drugih alkoholnih pića, uključujući različite vrste koktela.
Nikka Whisky se smatra jednim od najboljih proizvođača viskija u svijetu, s dugom tradicijom i reputacijom kvalitete. Njihove viskije karakteriziraju složeni i bogati okusi, s naglaskom na voćnim notama, začinima i hrastu. Nikka je popularan među ljubiteljima viskija diljem svijeta te osvajaju brojne nagrade na međunarodnim natjecanjima.